Verwijzing, vergoeding en klachten

N.B. Wij nemen geen nieuwe cliënten meer aan in onze praktijk!

Voor behandelingen gestart in 2018 heeft u vanuit uw basisverzekering recht op vergoeding van psychologische hulp in de Generalistische Basis GGZ.

Daarbij wordt het eigen risico (€ 385,-) aangesproken.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u altijd een verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Op basis van de ernst van uw klachten wordt vastgesteld welke, door de NZA vastgestelde, behandeling (“prestatie”) daarbij past. Er worden 4 prestaties onderscheiden: kort, middel, intensief en chronisch. Ook kan na 1 of 2 gesprekken blijken dat deze vorm van behandeling niet datgene is wat in uw geval nodig is of past. Dit wordt dan bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd als: Onvolledig behandeltraject; ook daarbij wordt uw eigen risico aangesproken.
Voor de tarieven van deze prestaties in 2018 klikt u hier.

Naast de verzekerde zorg is er ook de onverzekerde zorg. Hierbij kunt u denken aan relatie therapie, begeleiding bij burn-out of werkgerelateerde problematiek en de zogenaamde aanpassingstoornissen (simpel gezegd moeite om op emotioneel vlak om te gaan met veranderingen in je leven). Dit wordt NIET vanuit de basisverzekering vergoed, soms wel vanuit een aanvullend pakket, raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. De kosten hiervoor betaalt u zelf, klik hier en kijk bij OnVerzekerdProduct voor de tarieven in 2018.

In 2018 hebben wij contracten met alle zorgverzekeraars (voor een overzicht klik hier, met dank aan zorgwijzer.nl).

Indien u een afspraak niet tijdig afzegt (minimaal 24 uur van tevoren) brengen wij het consult in rekening tegen een bedrag van
€ 90,00.

(Klik hier voor de betalingsvoorwaarden)

Wij zijn geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog en als zodanig opgenomen in het BIG-register van gezondheidszorgpsychologen. Ook zijn wij lid van de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten).

Indien u een klacht hebt over een psycholoog en u komt daar samen niet uit, dan kunt u terecht bij de LVVP:
lvvp klachtenregeling